När livet springer förbi

Herregud! Vilka veckor d varit. Fullt ös hela tiden. Jobbet har gått i 180, matrast har inte varit aktuellt flera dagar, bara ut o slänga i sig kkärt o sen ut igen. Övertid. D sköna är dock att jag ändå har tyckt att d är kul att gå till jobbet, att jag gjort nytta. Men tänk om politikerna kunde förstå att detta inte är hållbart för patienterna. Nu är jag politikernas dröm; jag visar intr för patienterna och anhöriga att jag är stressad o jag lyssnar när de vill prata. Men jag kan inte lägga den extra tid hos dem som jag velat o som de säkerligen behövt!
 
Hemma har jag gjort d som varit nödvändigt. Ingen energi till att göra julkorten, pyssla med dem. När allt som ska göras är gjort har jag slängt mig i soffan. Idag har dock energin varit tillbaka så julkorten har fått sig en till omgång. Gött! Fast nu börjar jag tröttna på dem o sanningen har inställt sig;
vem kommer fatta hur mkt tid o omsorg som ligger bakom dem? De kommer att hamna direkt i bingen. Skit samma! Jag hade kul, nästan hela tiden, när jag gjorde dem!
 
 

 
D blev olika versioner med två "grundutseenden". Kommer skickad i cellofanpåsar. Hoppas ngn tycker att kortet de får är fint o förstår omtanken med dem. 
 
Nu kommer en ny arbetvecka!

Sinnesro

Endel tränar, endel handarbetar o jag pysslar m go musik och tända ljus för att koppla av. Vi är alla olika. Visst, träning är väl bäst för fysiken men för stimulans av hjärnan går det på ett ut. 
 
Så sitter jag och kopplar av, varvar ner inför en arbete-7-av-8-arbetsvecka.
trevlig söndag därute!

Född i Sverige...

...den största vinstlott jag dragit!
 

Har varit på klinikdagar, 2 härliga dagar m föreläsningar o att vi, arbetskamrater fått umgås o skratta även utanför jobbet.
i torsdags var det föreläsning om cancervården i Ghana samtidigt som vi fick reda på hur tillgången till strål-maskiner ser ut i omgivande länder. Vi ska vara så glada för att vi bor här! Visst, vården kan alltid bli bättre men samtidigt måste vi inse hur bra vi har det! Vi kan gå till dr, bli undersökta, lämna prover, få behandling osv. Där nere är de glada om de har råd med ett första möte...
 
I fredags var kurator A-C Kärrman och talade om barn till cancersjuka, hur de hjälper och stöttar dem, reaktioner etc. Hon berättade om nga barn, läste upp brev o teckningar de skrivit/ritat till/om deras föräldrar. Helt fantastisk föreläsning, men jag kan ju erkänna att många av oss avdelningssjuksköterskor, som sällan gråter på arbetstid, blev av med en hel del maskara då brev o teckningar visades upp. 
 
Efter det talade sexologen Tina Niven om sex o cancer, vilket vi måste bli bättre att prata om. OBS! Sex är inte lika med samlag! Läs FN's deklaration (?) av
detta. Måste erkänna att fastän d är en så viktig aspekt av människans välbefinnande men det har varit så svårt att beröra. Men nu har vi fått lite stöttning så nu ska här pratas samliv på avd 40 för hela slanten.
 
Så nöjd med dessa dagar men ngt avtappande har det inte blivit! En annan dag.
Tjo flöjt!
 

scrappamighel.blogg.se

Scrapbooking, fotoalbum och gratulationskort och kanske lite mer.

RSS 2.0