Vi har visst mer gemensamt än sjuksköterskeyrket. Och scrapbutik.

Trodde inte jag hade någon att dela mitt intresse för foton och papper och annat pyssel med. Och plötsligt var hon bara där. En av de två jag tillbringade större delen av sjuksköterskeutbildningen med. En av de 2 som det var konstant lapptrafik emellan. Där lapparna bestod av teckningar och orden flödade. Vi umgicks på fritiden; pluggade ihop, lagade mat ihop och framför allt; festade ihop. Det var för böveln universitetsåren!
 
Efter skolan blev det olika avdelningar men samma sjukhus. Vi sågs några gånger. Hon fick barn. Jag fick barn. Men inte med varandra. Sen blev det mest att vi hade mycket och prata om när vi stötte på varandra.
Sen hamnade den delen av sjukvården jag jobbar med, hematologin (blodsjukdomar), på onkologiavdelningen som ligger vägg i vägg med den avdelning där hon jobbar. En glasdörr emellan oss som vi de sista 11 åren vinkat till varandra igenom och har vi båda råkat vara framme vid dörren samtidigt, vilket inte händer ofta eftersom avdelningarnas fikarum gränsar till glasdörren, har vi bytt några ord.
 
Minns inte hur vi kom underfund med att hon är en Project Life:are och jag är en form av scrappare. Men så igår plingade Messenger till och ett meddelande från henne poppade upp där hon frågade om jag ville följa med på scrapbookingmässa och träff. Klart jag ville! Äntligen någon att "leka" med!!!
 
Jag är sjuksköterska på en vårdavdelning. Jag jobbar helger. Givetvis jobbar jag den helgen. GIVETVIS! Är inte detta lagen om allts jävlighet? Skickade iväg förfrågan till mina kollegor om någon kunde byta. Givetvis svarade ingen samma dag eftersom schemat för den perioden ännu ej är klart.
Har sömnsvårigheter sen flera år tillbaka. När jag låg där och försökte genomföra mina avslappningsövningar vid 00.30-tiden kom jag på att jag söker semester!
Det första jag gjorde imorse efter ungarna gått till skolan och jag fått kaffe i muggen var att ringa chefen. Tjänsteärende till måndag.
Ringde vår sekreterare; jobbade någon av våra sektionsledare kanske? Nej. Så det slutade hos "reservchefen" där jag slängde in min semesteransökan. Kändes inte så lovande eftersom det är svårt att få tag i ersättare.
 
Cirka 30 minuter gick, sen ringde min chef. Hon hade ringt jobbet i något ärende och hade hört att jag sökt semester. Kunde jag möjligen kunna tänka mig att jobba nästa helg mot att jag fick vara ledig den helg jag önskade?
 
Yes! Jag ska på min första scrappmässa! Jag ska på min första scrappträff! Och med en gammal goding till kompis, dessutom. Länk till Design in Papers Meet and Greet i Göteborg 17-18 oktober.
Vi ska dela rum bara för att snacka av oss riktig mycket. Jag och den tredje inblandade under utbildningen, sov emellanåt över hos Anna, som hon heter, eftersom hon och hennes pojkvän bodde mitt inne i stan. Får se om vi blivit mindre flamsiga nu än då. Tveksamt.
 
Har inte blivit mycket gjort i scrapväg denna vecka pga att jag har haft endel att styra med inför morgondagens cykelfest. Eftersom städning är en sak som halkar efter var det en hel del att ta igen... Upptäckte att någon har gått och skvätt med nerjordat vatten på dörrarna inomhus (???).  Nu är här så rent så jag tror vi ska passa på att fira jul medan det varar.
 
Det jag har passat på att göra är origami pappersrosetter. Tori Bissell heter kvinnan på YouTube som lärt mig detta. Klicka på namnet så kan ni också få lära er.
 
 
 
Vet inte om det är denna dator det är fel på eller om bilden är grynig. Ber om ursäkt i sådana fall.
Tänkte faktiskt att dessa kunde vara en perfekt detalj på årets julkort. Och varför inte göra några julkort på scrapeventet? Måste nog besöka Scrobby, nätbutiken där de billigaste "tillbehören" köps. Har handlat massor av mina scraptillbehör där. Tack Åsa Malm för det tipset!!! Scrobby hittar ni här. Handlar man för över en viss summa (förlåt mig, men jag minns inte) så är frakten gratis. Med tanke på hur mycket de har som man verkligen behöver (tihi) så kommer man lätt upp i den. Aldrig några problem att beställa från dem! Är det något jag behöver så är det från dem jag kommer handla. Och kanske lite på eventet.
 
Om jag skulle ta och vila upp mig lite (fortsätta med fotoalbumet). Natten har inte innehållit mycket till sömn och imorgon ska vi cykla... Vi åkte givetvis på varmrätten. Men allt är på gång. Ändå måste jag stå i köket hela förmiddagen imorgon. Men förhoppningsvis är kvällen värd det! Och det tror jag!
Kram på er som orkat läsa hela vägen hit ner.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

scrappamighel.blogg.se

Scrapbooking, fotoalbum och gratulationskort och kanske lite mer.

RSS 2.0