Född i Sverige...

...den största vinstlott jag dragit!
 

Har varit på klinikdagar, 2 härliga dagar m föreläsningar o att vi, arbetskamrater fått umgås o skratta även utanför jobbet.
i torsdags var det föreläsning om cancervården i Ghana samtidigt som vi fick reda på hur tillgången till strål-maskiner ser ut i omgivande länder. Vi ska vara så glada för att vi bor här! Visst, vården kan alltid bli bättre men samtidigt måste vi inse hur bra vi har det! Vi kan gå till dr, bli undersökta, lämna prover, få behandling osv. Där nere är de glada om de har råd med ett första möte...
 
I fredags var kurator A-C Kärrman och talade om barn till cancersjuka, hur de hjälper och stöttar dem, reaktioner etc. Hon berättade om nga barn, läste upp brev o teckningar de skrivit/ritat till/om deras föräldrar. Helt fantastisk föreläsning, men jag kan ju erkänna att många av oss avdelningssjuksköterskor, som sällan gråter på arbetstid, blev av med en hel del maskara då brev o teckningar visades upp. 
 
Efter det talade sexologen Tina Niven om sex o cancer, vilket vi måste bli bättre att prata om. OBS! Sex är inte lika med samlag! Läs FN's deklaration (?) av
detta. Måste erkänna att fastän d är en så viktig aspekt av människans välbefinnande men det har varit så svårt att beröra. Men nu har vi fått lite stöttning så nu ska här pratas samliv på avd 40 för hela slanten.
 
Så nöjd med dessa dagar men ngt avtappande har det inte blivit! En annan dag.
Tjo flöjt!
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

scrappamighel.blogg.se

Scrapbooking, fotoalbum och gratulationskort och kanske lite mer.

RSS 2.0